BKRI BKRI BKRI BKRI BKRI BKRI BKRI BKRI

Beutalási rend

A biztosítottat rehabilitációs ellátásra kizárólag a rehabilitációt megalapozó megbetegedés gyógykezeléséhez szükséges szakorvosi szakképesítéssel rendelkező orvos és e megbetegedéshez kapcsolódó esetleges szövődmények tekintetében illetékes szakorvos, illetve a rehabilitáció szakorvosa, a háziorvos és a fekvőbeteg gyógyintézet orvosa utalhatja be.

A HM Honvédkórház igényjogosultsági körébe tartozó beteg rehabilitációs osztályra történő beutalását, az alapellátást végző csapatorvos, a rendvédelmi szervek alapellátását biztosító orvosa, a MÁV területileg illetékes orvosa, valamint a háziorvos kezdeményezheti. Az orvos a rehabilitációs igény esetén a beteget a szakmailag illetékes szakrendelésre, szakambulanciára irányítja. A beutalást a szakorvos végzi. A rehabilitációs ellátásra történő beutalást a háziorvos, illetőleg az alapellátást biztosító orvos közvetlenül is kezdeményezhet.

A HM Honvédkórház illetékes akut ellátást nyújtó osztályainak, szakrendeléseinek és szakambulanciáinak szakorvosai, az általuk kiállított beutalóval közvetlenül is kezdeményezhetik a beteg gyógykezelésének előjegyzését az érintett rehabilitációs osztályokon.

A korai rehabilitációt igénylőknél az igényjogosultság az elsődleges szempont, ezen kívül elsőbbséget élveznek azok a személyek, akik a HM Honvédkórházban kerülnek elsődleges ellátásra. Szabad kapacitás esetén az Intézet, az ország egész területéről elláthat betegeket.

A beérkező beutalók elbírálását Szakorvosi Bizottság végzi. A beutaló elutasításáról, annak okáról, a beteg írásbeli értesítést kap.

Az Intézetben váratlanul megüresedő, vagy be nem töltött helyek elfoglalására telefonos előjegyzési lehetőséget biztosítunk, a hat hónappal korábban regisztrált beutaltak számára.

A beutalót egy példányban, az Intézet címére kell megküldeni! Letöltés innen